Din specialstyrka
för roterande och linjära rörelser
Ren kraft och minimal miljöpåverkan
Din specialstyrka
för roterande och linjära rörelser
Exakt positionering
Din specialstyrka
för roterande och linjära rörelser
Klarar tuffa miljöer

Swedrive utvecklar för framtiden

Elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar till
olika branscher där höga kvalitets- och miljökrav ställs.
Swedrive erbjuder ren styrka helt anpassad efter din applikation.
Välkommen!

Våra produktområden

Nyheter

Vi ställer ut på Elmia Subcontractor 13-16 november

Välkommen till vår monter A07:36. Klicka här för att se inbjudan.

Lyckad invigning av Swedrives nya produktionshall

Eftermiddagen den 4 oktober invigde Swedrive tillsammans med ca 100 gäster och sina 60 anställda den nya 2700 kvadratmeter stora produktionshallen.

Vi är väldigt glada och stolta över den stora uppslutningen av kunder, leverantörer, politiker, representanter från systerbolag och koncernledning samt inte minst fyra av grundarna av Swedrive som togs sig tid att fira detta tillsamman med oss.

Invigningen bjöd som sig bör på mingel och tal och bandet klipptes av Per-Ove Andersson som är den som idag varit anställd längst på Swedrive med sina 37 år. En väldigt uppskattad del av invigningen var rundvandringen i vår fabrik där gästerna fick möjlighet att se våra produkter från ax till limpa och även lyssna på och ställa frågor till våra kunniga operatörer och montörer.

 

 

Med utbyggnaden förfogar vi nu totalt över 6000 kvadratmeter i vår anläggning i småländska Lagan, 100 km söder om Jönköping. Ett antal nya maskiner har också införskaffats och vi har totalt sedan 2016 gjort nyinvesteringar på ca 54 MSEK.

Utbyggnaden och maskininvesteringarna är det första steget i vår satsning att förstärka vår ställning som en av norra Europas ledande tillverkare av elmekaniska lösningar och samtidigt öka vår kapacitet då vi ser ett ökat behov av elmekanik som alternativ till hydraulik och pneumatik.

Nästa steg i satsningen är att under 2019 modernisera våra monteringslinjer och bygga ett större utvecklings- och testcenter samt ett helt nytt måleri med bläster för att inhouse klara målningsklasser upp till C5.

Swedrive levererar idag kundanpassade snäck-/kuggväxlar, domkrafter och elmekaniska cylindrar till ett värde av ca 115 MSEK.

Swedrive ställer ut på OTD-mässan 2018!

För fjärde året i rad ställer vi den 17-18/10 ut på OTD-mässan i Norge som detta år hålls i Bergen. Varmt Välkomna att besöka oss och prata elmekaniska lösningar! LET´S GO ELECTRIC!

Nu finns vi på Linkedin.

Den 28-31 maj medverkade Swedrive för första gången på Pulpaper mässan i Helsingfors!

I vår satsning att även öka vår försäljning utanför Sveriges gränser ställde vi tillsammans med de finska delarna av våra systerbolag Polarteknik, PMC Cylinders och PMC Hydraulics ut i en gemensam monter.

Intresset för våra elektromekaniska lösningar för linjära och roterande rörelser i form av elmekaniska cylindrar, domkrafter och växlar var stort och gav oss ett antal nya leads.

Det var även väldigt positivt att tillsammans med våra systerbolag få visa styrkan inom Dacke Industri då vi i gruppen beroende på kundens behov kan erbjuda elektromekanik, hydraulik och pneumatik.

Stort tack till alla som besökta oss!

Se vårt nyhetsarkiv här.