Din specialstyrka
för roterande och linjära rörelser
Ren kraft och minimal miljöpåverkan
Din specialstyrka
för roterande och linjära rörelser
Exakt positionering
Din specialstyrka
för roterande och linjära rörelser
Klarar tuffa miljöer

Swedrive utvecklar för framtiden

Elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar till
olika branscher där höga kvalitets- och miljökrav ställs.
Swedrive erbjuder ren styrka helt anpassad efter din applikation.
Välkommen!

Våra produktområden

Swedrive - snäckväxlar
Swedrive - elmekaniska cylindrar
Swedrive - domkrafter

Nyheter

Lyckad invigning av Swedrives nya produktionshall

Eftermiddagen den 4 oktober invigde Swedrive tillsammans med ca 100 gäster och sina 60 anställda den nya 2700 kvadratmeter stora produktionshallen.

Vi är väldigt glada och stolta över den stora uppslutningen av kunder, leverantörer, politiker, representanter från systerbolag och koncernledning samt inte minst fyra av grundarna av Swedrive som togs sig tid att fira detta tillsamman med oss.

Invigningen bjöd som sig bör på mingel och tal och bandet klipptes av Per-Ove Andersson som är den som idag varit anställd längst på Swedrive med sina 37 år. En väldigt uppskattad del av invigningen var rundvandringen i vår fabrik där gästerna fick möjlighet att se våra produkter från ax till limpa och även lyssna på och ställa frågor till våra kunniga operatörer och montörer.

 

 

Med utbyggnaden förfogar vi nu totalt över 6000 kvadratmeter i vår anläggning i småländska Lagan, 100 km söder om Jönköping. Ett antal nya maskiner har också införskaffats och vi har totalt sedan 2016 gjort nyinvesteringar på ca 54 MSEK.

Utbyggnaden och maskininvesteringarna är det första steget i vår satsning att förstärka vår ställning som en av norra Europas ledande tillverkare av elmekaniska lösningar och samtidigt öka vår kapacitet då vi ser ett ökat behov av elmekanik som alternativ till hydraulik och pneumatik.

Nästa steg i satsningen är att under 2019 modernisera våra monteringslinjer och bygga ett större utvecklings- och testcenter samt ett helt nytt måleri med bläster för att inhouse klara målningsklasser upp till C5.

Swedrive levererar idag kundanpassade snäck-/kuggväxlar, domkrafter och elmekaniska cylindrar till ett värde av ca 115 MSEK.

Se vårt nyhetsarkiv här.